Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

laboratory and medical technologies for You

laboratory and medical technologies for You

Analýza fenolov vo whisky pomocou HPLC S FL detekciou

Analýza fenolov vo whisky pomocou HPLC S FL detekciou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Whisky je jedna z najpopulárnejších svetových liehovín. Whisky obsahuje veľké množstvo zlúčenín, ktoré môže byť ovplyvnené použitím rôzneho obilia, destilačným procesom a drevom použitým v sudoch v procese starnutia. Fenolové zlúčeniny prispievajú k horkastej a dymovej chuti whisky a najdôležitejšie z nich sú fenol, krezoly, xyenol a guajakol. Táto aplikácia sa zameriava na HPLC separáciu a kvantifikáciu desiatich fenolov v troch škótskych whisky kúpených v obchode. Vzorky boli zriedené v pomere 1:1 metanolom, prefiltrované a analyzované PerkinElmer Altus HPLC s A-10 Solvent and Sample Manager, A-10 ohrevom kolóny, integrovaným vákuovým odplyňovačom a s A-10 FL detektorom. Ovládanie prístroja, analýza a spracovanie dát boli vykonané pomocou Waters Empower3 Chromatography Data Software (CDS). Táto práca preukázala použiteľnosť tejto metódy pre efektívnu analýzu fenolov.

Výsledky vykazovali veľmi dobrú opakovateľnosť retenčných časov a vynikajúcu linearitu v testovanom rozsahu koncentrácií. Všetky fenolové zlúčeniny boli dobre separované za desať minút s výnimkou m-krezolu a p-krezolu, ktoré sú obvykle ťažko rozlíšiteľné jeden od druhého.

Celý článok vo formáte pdf: Analysis of Phenols in Whisky by HPLC with FL Detection

Search