This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our ue of cookies.

laboratory and medical technologies for You

laboratory and medical technologies for You

Analýza fenolov vo whisky pomocou HPLC S FL detekciou

Analýza fenolov vo whisky pomocou HPLC S FL detekciou

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Whisky je jedna z najpopulárnejších svetových liehovín. Whisky obsahuje veľké množstvo zlúčenín, ktoré môže byť ovplyvnené použitím rôzneho obilia, destilačným procesom a drevom použitým v sudoch v procese starnutia. Fenolové zlúčeniny prispievajú k horkastej a dymovej chuti whisky a najdôležitejšie z nich sú fenol, krezoly, xyenol a guajakol. Táto aplikácia sa zameriava na HPLC separáciu a kvantifikáciu desiatich fenolov v troch škótskych whisky kúpených v obchode. Vzorky boli zriedené v pomere 1:1 metanolom, prefiltrované a analyzované PerkinElmer Altus HPLC s A-10 Solvent and Sample Manager, A-10 ohrevom kolóny, integrovaným vákuovým odplyňovačom a s A-10 FL detektorom. Ovládanie prístroja, analýza a spracovanie dát boli vykonané pomocou Waters Empower3 Chromatography Data Software (CDS). Táto práca preukázala použiteľnosť tejto metódy pre efektívnu analýzu fenolov.

Výsledky vykazovali veľmi dobrú opakovateľnosť retenčných časov a vynikajúcu linearitu v testovanom rozsahu koncentrácií. Všetky fenolové zlúčeniny boli dobre separované za desať minút s výnimkou m-krezolu a p-krezolu, ktoré sú obvykle ťažko rozlíšiteľné jeden od druhého.

Celý článok vo formáte pdf: Analysis of Phenols in Whisky by HPLC with FL Detection

Search